top of page

Om mig

Psykiater, psykoterapeut, handledare - och människa

IMG-2466.jpg

Jag har sedan barnsben varit intresserad av människor, både att försöka förstå vad det innebär att vara människa, men också av att få vara med i processer som leder till läkning och utveckling.

Jag läste ursprungligen till präst, med fokus på religionspsykologi, men insåg att det inte var för mig. Då valde jag att läsa till läkare och specialiserade mig efterhand inom psykiatri. Eftersom jag sedan tonåren fascinerats av psykoterapi var det naturligt för mig att läsa vidare till psykoterapeut. 

Jag har en tro på att vi går att förstå, att vår livsberättelse ofta innebär nycklarna till hur vi mår och fungerar idag. Och jag tror att mötet människa och människa emellan är viktigt. För mig är det grunden i det psykoterapeutiska arbetet. Att vi får syn på oss själva tillsammans med en annan människa som inte dömer oss, utan uppmuntrar oss att vara den person vi upplever oss vara. 

Jag har arbetat som läkare sedan 2002 och inom psykiatrin sedan 2004. Där har jag arbetat på avdelning och i öppenvård och mött människor som levt med psykiatrins olika diagnoser. De sista åren arbetade jag som överläkare i ett MBT-team med mentaliseringsbaserad terapi. Sedan 2013 arbetar jag i egen mottagning med läkarbesök, psykoterapi och handledning.

Ursprungligen från Uppsala arbetar jag nu i Alingsås utanför Göteborg, där jag lever med familj och vänner. När jag inte arbetar tycker jag om att syssla med text i olika former. Jag tror på det skrivna ordet lika mycket som på psykoterapi.

Kontakt
Om : Om mig
bottom of page